Wat spook jij daar allemaal uit? - Reisverslag uit Port Louis, Mauritius van Raaghnie Autar - WaarBenJij.nu Wat spook jij daar allemaal uit? - Reisverslag uit Port Louis, Mauritius van Raaghnie Autar - WaarBenJij.nu

Wat spook jij daar allemaal uit?

Door: raaghnieisweg

Blijf op de hoogte en volg Raaghnie

20 Mei 2011 | Mauritius, Port Louis

Precies een maand later eindelijk weer een nieuwe blog! Op veler verzoek ga ik maar schrijven over wat ik hier uitspook als ik niet aan het werk ben. Volgende keer schrijf ik wel wat oevr wat ik uitspook als ik wel op het werk ben maar niet aan het werk.

Laten we beginnen met wat ik doe als ik thuiskom van het werk. Ik ben om 16.30 klaar met werken, maar ik heb pas om 17.30 transport om naar huis te gaan. Tot die tijd hang ik rond bij de reserveringsafdeling. Zij werken tot 19.30. Rond een uur 0f 6 in de avond kom ik dan eindelijk thuis. Soms doe ik boodschappen onderweg naar huis, soms haal ik nog een snel wat bij de plaatselijke shop, die eigenlijk niet zo heel veel verkoopt. Eigenlijk verkopen ze de basics, eieren, zout, toiletpapier, drinken en dat soort dingen. Dit is wat ik gisteren heb gedaan. Het eerste wat ik doe is waterkoken. Terwijl het waterkookt ga ik naar mijn kamer en zoek ik alle kleren uit die ik moet wassen en doe ik mijn laptop aan voor wat muziek. Eenmaal weer beneden in de keuken gooi ik het water in een kom en laat ik het afkoelen. Terwijl het water afkoelt gooi ik mijn was erin en zet ik de wasmachine aan. Dan ga ik mijn afwas van de dag ervoor doen. Terwijl ik dat doe laat ik wat dingen ontdooien (groenten en vlees). Eenmaal afgewassen is het tijd om te koken. Na het koken ga ik direct eten. Na het eten is mijn water afgekoeld en gooi ik het in een fles, dan is het nog steeds een beetje warm dus gooi ik het in de vriezer. Dan was ik af, omdat ik toch moet wachten op de was. Als mijn kleren gewassen zijn hang ik ze op in mijn voorkamer, omdat ik 's avond te bang ben om nog naar buiten te gaan en naar het dak te lopen. Dan pak ik mijn wateruit de vriezer en loop ik naar boven om te kijken hoever mijn downlaod is. Ik wacht tot mijn download klaar is en chat met mijn zusjes. Daarna gooi ik alles op slot en doe ik de lichten uit. Ik ga op bed liggen met mijn fles water naast me en check de film die ik heb gedownload. Andere keren kijk ik een serie, televisie, luister ik alleen naar muziek, bewerk ik foto's of ga ik gewoon slapen. Zo ziet een drukke doordeweekse dag van mij uit.

Weekenden
Het mooiste van de mensen hier is dat ze genieten. Ze leven voor de weekenden en maken er elke weekend wat moois van. Tijdens mij eerste paar weekenden ging ik vooral uit. Na een tijdje begon dat te vervelen. Wat is er nou leuk aan om elke weekend uit te gaan, tipsy te worden en de volgende dag te moeten uitbrakken om in de avond weer uit te kunnen??? Toen ben ik wat leukere dingen gaan doen. Zo ben ik naar de paardenrace geweest met Jan. Ik heb gewed op een paard, omdat ik de naam leuk vond Sergeant Major. En guess what? Die had nog gewonnen ook. De winst was niet gigantisch hoor. Ik speelde met 20 rupees (50 eurocent) en maakte 16 rupees winst. Verder heb je daar een ander spel, waar meer mee te winnen/verliezen viel. Een gok spel waarbij je je geld inzet, een beetje als roulette, op een nummer of een som (nummer 15 bijvoorbeeld) en waarbij er met dartpijltjes op nummer 1 tot en met 6 gegooid kan worden. Als je het nummer juist heb of de som (alle geraakte cijfers bij elkaar opgeteld) dan won je het bedrag waarmee je speelde. Ik speelde met 25 rupees, dus als ik won kreeg ik 25 rupees extra.

Verder vond ik de raodtrip onvergetelijk. Melvin, Jan en ik hadden een auto gehuurd en zijn het zuiden van Mauritius gaan verkennen. We begonnen in Flic en Flac, omdat we de avond ervoor daar waren uitgeweest. Tijdens de roadtrip hebben we ontbeten in La Gaulette. We hebben het strand van Le Morne bezocht. Verder zijn we langs de coastal road doorgereden en op een paar plaatsen gestopt voor foto's. Een van onze stop plaatsen was een golfbaan. Ook zijn we gestopt op een amazing plek waar de uitzicht onbeschrijfelijk mooi was. daar is de foto van Melvin en mij gemaakt (zie www.picturetrail.com/raaghnieisweg). De schoonheid van de zee, daar heb ik gewoon geen woorden voor. En hoewel we die dag eigenlijk onderweg waren naar National Park in het zuiden kwamen we onderweg Rochesterfalls (een waterval) tegen. We zijn er heen gereden, stukje gelopen en daar was het dan. The most awesome place in the world! Ik twijfelde geen moment kleren uitgetrokken en het water in gegaan. Ik wilde er eigenlijk op klimmen, maar helaas ik was tekort. Toch was eer andere manier om erop te komen, alleen kwam je dan helemaal boven uit. En hoewel ik het eng vond ben ik er toch twee keer vanaf gesprongen. Daarna terug naar huis. De volgende dag weer onderweg. Deze keer ontbeten we bij de Jumbo en had ik een awesome panini. Yummie! Deze keer wilden we een andere waterval bezoeken. We zijn richting het zuiden gegaan, kwamen bij een stukje vanNational Park, waar we een hert hebben gespot en zijn daarna de bergen in gegaan. Na uren rijden, aantal keer de weg gevraagd te hebben, verschillende kanten opgestuurd te zijn kwamen we eindelijk aan bij Alexandra Falls. Het beste daar was het ijs. Met aardbeien en vanille smaak en alouda shizzle erop. Die waterval viel eigenlijk een klein beetje tegen. Het uitzicht en alles was wel mooi, maar de waterval was ver, we konden niet zwemmen en het was klein. Vooral voor het aantal uur dat we gereden hadden. Maar goed, op de terugweg zijn we weer naar La Gaulette gegaan om te eten. In het zelfde restaurantje die pas 3 dagen nieuw was.

Een aantal weekenden ben ik bij dada geweest. Vaak niet zo heel bijzonder, gewoon gezellig. Beetje familiegevoel. Laatste keer was ik gaan shoppen in Goodlands. Dat was wel heel gezellig. Ik heb toen nieuwe schoenen gekocht, een broek, een t-shirt en oorbellen. Goodlands is een plaatje in het noorden die bekend is omdat het er crowded (druk) is. Veel mensen, veel bussen, veel winkels en veel taxi's. Ik vind het een van de meest gezellige plaatsen waar ik tot nu toe ben geweest. Veel hindoestanen, sariwinkels en een bioscoop met Bollywoodfilms. Wat wil ik nog meer??? Oh ja, lekker eten! Heerlijk briani, indiaas eten en KFC.

Wat heb ik nog meer gedaan? Ik ben naar Grand Bassin geweest, na Maha Shivratri. Holi was heel sneu, voor het eerst in mijn leven heb ik geen holi gevierd. Navratri was wel leuk, vasten met collega's. Laddoos maken en naar een pooja geweest bij een van mijn collega's. Een dag voor de pooja ben ik naar Port Louis geweest om passende kleren te kopen,. Dat werd een fun Punjabisuit. De pooja was in het oosten, Flacq. Met Jenny ben ik nog op een catamaran cruise geweest naar Ile aux Benetiers, die was ook heel leuk. Ik ben drie keer naar de bioscoop in Goodlands geweest. Vorig weekend ben ik wezen rondstruinen op de Grand Baie Bazaar en heb een leuke rok gescoord. In de avond wat drankjes gedaan met vrienden en toen naar bed. De volgende dag ziou ik rondhangen op het strand, maar dat veranderde toen aunty (mijn buurvrouw) mij uitnodigde voor dinner. Terwijl ik een mailtje aan het schrijven was rook ik de tandoori chicken al. Yummie. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik niet bij haar zou dineren, maar lunchen. We zouden naar een appartement gaan om de verjaardag van kleindochter Medha te vieren. Dat was gezellig, een get together met familie, eten en drank. Ik heb een paar keer rond gehangen op het strand, ben een paar keer wezen uiteten, cricket gekeken (World Cup is gewonnen door India), wezen shoppen in Quatre Born met Jenny en andere keren ben ik bezig geweest met mijn stagedossier. Ik denk dat ik nu alle dingen tot nu toe heb opgenoemd.

Voor dit weekend staat duiken op de planning. Verder wil ik nog naar Pamplemousse Botanical Garden, Casela, National Park, Chamarel Seven Coloured Earth, Tamarin Falls, het oosten van het land verkennen en de archieven in. Het schijnt namelijk dat in Mauritius de papieren bewaard zijn gebleven die op een boot waren gezet. Ongetwijfeld ga ik er zolang het nog duurt unlimited van genieten.

Wat spook ik hier allemaal uit? Nou dat dus... Ik hoop dat jullie het allemaal goed maken en bedankt voor het lezen!

Kuzzies van Raaghnie

• 20 Mei 2011 - 10:03

Madhewie:

Aahhhh zo leuk allemaal :D Echt tof! Veel plezier bij het duiken!
    Miss You......en als ik dat zeg word changi jealouse! hahahaha....

• 20 Mei 2011 - 15:26

Vissie:

Zooooooooooooooooooooooooooooo,

jij spooooooookttttttttttt veel uit....
    ikke willllllllllllll oooooooooookkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!

• 20 Mei 2011 - 15:29

Naini:

Zozo drukke dame.
    Als je terug komt ben je klaar voor je eigen huishouden:P

Maar gelukkig doe je tussendoor ook wat leuke dingen.
    Geniet ervan;)

• 22 Mei 2011 - 09:18

Mommie:

Leuk WING !!!!! is dat een stage of vakantie?????????

• 24 Mei 2011 - 07:41

Dinesh:

Nu al gokverslaafd?:P

• 18 Juni 2011 - 20:16

Nanie En Opa:

Leuk dat het met jou goed gaat.
    Voor dat je weet ben je al terug.
    Dan ga je Mauritius missen.
    Heel veel liefs en tot de volgende maand.
    Geniet ervan zo'n mooie tijd komt niet zo snel.